FRANCOUZSKÉ SPECIALITY

1. Šneci

-jsou ve Francii tradiční pochoutkou, podávanou nejčastěji jako předkrm. Ne všichni hlemýždi jsou jedlí


2.Žabí stehýnka

-dobře známá specialita francouzské kuchyně, která je rozšířená i v jihovýchodní Asii a částečně i v některých evropských zemích. Jejich chuť je často přirovnávána ke kuřecímu masu (především kuřecím křidélkům), lze říct, že chuť je mezistupněm mezi kuřecím a rybím masem.

3.Bisque

- jemná krémová polévka založená na vývaru, který je vytlačen z korýšů. Polévka může být připravená z humrů, langust, krevet i krabů, vývar bývá zahuštěný rýží.


4.Hraběnčiny brambory

- jsou vyrobené z bramborové kaše a vajec a následně vytvarované do ozdobných tvarů a pečené na másle do zlatova.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky